ملف طرق عمل حلويات العيد كعك بيتفور بسكويت غريبة معمول لانكشير عجمية ونصائح قيمة
كاتب الموضوع
رسالة
ايمان
عدد المساهمات : 7 تاريخ التسجيل : 24/05/2016 العمر : 24
موضوع: ملف طرق عمل حلويات العيد كعك بيتفور بسكويت غريبة معمول لانكشير عجمية ونصائح قيمة الأربعاء يونيو 01, 2016 11:30 pm
ملف طرق عمل حلويات العيد كعك بيتفور بسكويت غريبة معمول لانكشير عجمية ونصائح قيمة
كل عام وانت جميعا بالف خير بمناسبة اقتراب عيد الاضحى المبارك حبيت اطل عليكم بموضوع كتير بنحتاجه ملف كامل لحلويات العيد هقدم فيه كتير من الوصفات اتمنى ان تستمتعوا معى
10 جرام ملح = معلقة شاى 5 جرام سكر = معلقة شاى 20 جرام سكر = معلقة حلو 20 جرام دقيق = معلقة حلو 37 جرام سكر = معلقة كبيرة 37 جرام دقيق = معلقة كبيرة 37 جرام زبدة = معلقة كبيرة 120 جرام دقيق = فنجان شاى او كوب ماء 150 جرام سكر بودرة = فنجان شاى او كوب ماء 200 جرام سكر سنترفيش= فنجان شاى او كوب ماء 225 جرام ارز= فنجان شاى او كوب ماء 80 جرام جوز هند مبشور= فنجان شاى او كوب ماء 150 جرام زبيب= فنجان شاى او كوب ماء 125 جرام بندق او فول سودانى= فنجان شاى او كوب ماء 200 جرام زبدة= فنجان شاى او كوب ماء 225 جرام سمن او زيت = فنجان شاى او كوب ماء عند استعمال الملعقة تكون ممسوحة عند استعمال الكوب او فنجان الشاى تكون مش مكبوسة وتكون مسطحة
ملحوظة بالنسبة للكحك
1-عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس قوى وماء العجن مايكونش كتير لأن المياة الزائدة هى اللى بتنشفة و فية ناس كتير فاهمة العكس ان كل ما تحطيله ماء يبقى ناعم وطرى و يستغربوا لما يحطوا ماء و يطلع ناشف. 2- ابقى حطى السمسم ابيض ورشية على وش الدقيق فلما تيجى تصبى السمن المقدوح قوى حينزل على السمسم يحمصة. 3- لما تخلصى الكحك وتحطية فى الصاجات علشان يخمر لما تلاقى الكحكة نشفت تعرفى انها خمرت . 4- ماتتقيديش بمقدار الدقيق اللى مكتوب لان نوعه بيختلف من دقيق للتانى يعنى ممكن ماتستعمليش الكمية المكتوبة كلها وممكن تحتاجى تضيفى دقيق تانى 5-بنستخدم لكل كيلو دقيق علية كوب ماء او كوب ونص ماء لحد ماتلاقى العجينة طرية واتلمت .
6- لما تيجى تنقشى الكحك بالمنقاش وانتى بتنقشى ابقى اضغطى على النقش وارفعى ايدك بالنقشة لفوق علشان السكر البودرة يبقى ثابت جوة النقشة 7- بنستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 كوب سميد.
*طريقة استخدام الخميرة بيرة : فى كوب اضع ملعقة صغيرة خميرة بيرة وقليل من السكر وادوبها بالملعقة الاول ثم اضع كوب ماء دافىء .
ملحوظة بالنسبة للغريبه
1-عجينة الغريبة لازم تاخد دعك جامد 2-كل ماتدعك كويس بتطرىوماتظهرش فيها التشققات بعد السوى 3-اذا ذاد السكر فى عجينة الغريبة بتنشف الغريبة علشان كدة بنقلل السكر شوية فى العجينة ولما بتخرج من الفرن وهى ساخنة بنرش عليها بسرعة بالمنخل.
ملحوظة بالنسبة للبتيفور
1- اذا كنتى عاوزة البتيفور ناعم قوى اعملية بصفار البيض فقط 2- فى عمل البتيفور لاتدهن الصينية بالسمن
3- لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو وننقص2 ملعقة دقيق منه